Papendrecht zegt nee tegen vuurwerkshow

0
582

PAPENDRECHT – Papendrecht doet definitief niet mee met de vuurwerkshow op het Drierivierenpunt tijdens de jaarwisseling. Dit heeft de gemeenteraad op 1 juli besloten. De belangrijkste redenen voor dit besluit waren de kosten en het argument dat de vuurwerkshow de overlast van door particulieren afgestoken vuurwerk niet zou verminderen. Deelname aan de show zou Papendrecht €18.000 gekost hebben.

Tijdens de raadsvergadering stemden PAB, VVD, ChristenUnie, SGP, PvdA en één van de twee raadsleden van OP tegen. Samen zijn ze goed voor 16 van de 23 zetels in de gemeenteraad.

Het Papendrechts Algemeen Belang (PAB) was er niet van overtuigd dat een vuurwerkshow van een kwartier iets zou bijdragen aan het verminderen van vuurwerkoverlast. Voor de VVD was met name het financiële argument van belang, zeker in tijden van bezuiniging.

Het CDA hechtte wel waarde aan het argument dat de show zou kunnen bijdragen aan het verminderen van overlast. Ook sprak Leo van den Dool van een ‘landelijke trend’ waarbij minder vuurwerk door particulieren zou worden afgestoken. “Wij vinden dat we mee moeten ontwikkelen”, stelde hij.

D66 was nog steeds voorstander van een gezamenlijke vuurwerkshow. Fractievoorzitter Trijntje van Es vergeleek vuurwerk met roken. Volgens zal ook vuurwerk op termijn alleen in een dergelijke show thuishoren.

Bron: de Klaroen