Honderd nieuwe besmettingen in de regio

0
472

REGIO – Het RIVM meldt vrijdag honderd nieuwe coronabesmettingen in de regio. Dat zijn er minder dan donderdag, toen 141 nieuwe besmettingen werden vastgesteld. Woensdag waren dat er 95 en dinsdag 73.

Volgens het RIVM zijn vier mensen uit de regio overleden. Zij komen uit Gorinchem, Krimpen aan den IJssel, Rotterdam en Schiedam. Donderdag werden twee overlijdensgevallen gemeld. Het RIVM meldt geen nieuwe ziekenhuisopnames van coronapatiënten in de regio. Het zevendaags gemiddelde is met de cijfers van vrijdag gedaald van 105 naar 100.

Papendrecht heeft twee nieuwe besmettingen en het totaal aantal besmettingen sinds het uitbreken van de coronacrisis is 3588.

Landelijke cijfers
Bij het RIVM zijn tot 10:00 uur vrijdagochtend 962 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 128 meer dan gisteren.

Gemiddeld daalt het aantal positieve coronatests juist: in de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 659 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is twee procent minder dan de zeven dagen daarvoor.

De besmettelijke deltavariant van het coronavirus heeft zich verder verspreid in ons land, blijkt uit de zogenoemde kiemsurveillance van het RIVM. Daarmee wordt de verspreiding van virusvarianten op de voet gevolgd. In de meest recente week waarvoor de resultaten van die steekproef bekend zijn, twee weken geleden, kwam 17 procent van de besmettingen door de deltavariant. Dat is bijna een verdubbeling vergeleken met de week ervoor, toen 9 procent van de besmettingen door de deltavariant werd veroorzaakt. Nog een week eerder ging het om slechts 4 procent.

Bron: Mediapartner Rijnmond