Papendrecht FM via de ether of digitaal

0
842

PAPENDRECHT – Papendrecht FM is gedurende zijn 10-jarig bestaan altijd te beluisteren geweest via de Papendrechtse (analoge) kabel op 105.9 MHz. Hier komt op dinsdag 6 juli een einde aan. Wel blijft onze Papendrechtse zender bechikbaar via de digitale kanalen.

Er is grote kans dat u al digitaal naar de radio luistert, want volgens Ziggo gaat het om een kleine groep mensen die nog analoog naar de radio luistert.

Digitale radio heeft een aantal voordelen. Het aanbod aan zenders is groter dan bij analoge radio en ook is het geluid helderder. Ziggo stopt met analoge radio zodat de bandbreedte gebruikt kan worden voor andere zaken, zoals sneller internet.

Er zijn verschillende manieren om radio te luisteren zonder analoog signaal:

-Via de televisie. Wie digitale televisie heeft, kan ook op tv naar de radio luisteren. Hoe dat werkt, is afhankelijk van de aangesloten mediabox. Met het stappenplan van Ziggo leest u hoe dat gaat. Dit is een kostenloze optie. Wel vraagt het wat handigheid met instellen.

-Met een FM-antenne. Ziggo-klanten kunnen een gratis antennekabel bestellen. Het signaal dat u ontvangt gaat via de ether oftewel door de lucht. Een makkelijke en kosteloze optie. Papendrecht FM is op deze wijze prima te ontvangen in heel Papendrecht (en in de overige Drechtsteden en de Alblasserwaard) op 105.0 MHz.

-Met een digitale radio-ontvanger. Wie met de antenne slechte ontvangst heeft, kan bij Ziggo ook een digitale ontvanger bestellen. Deze kost 50 euro. Het apparaat wordt verbonden met de huidige stereoset. Het is een duurdere optie, maar wel met goede ontvangst.

-Een nieuwe digitale radio kopen. Bent u misschien toch toe aan een nieuwe radio? Via elektronicazaken en webshops zijn tal van modellen te koop.

-Via Internet. Dat kan via deze website (via de knop ‘Luister Papendrecht FM’), maar ook via bijvoorbeeld de Radio Garden app, die gratis kan worden gedownload.

Alle digitale ontvangstmogelijkheden voor Papendrecht FM en TV Papendrecht staan hier.