Theater krijgt bijdrage van Kickstart Cultuurfonds

0
455

PAPENDRECHT – Theater De Willem ontvangt een bijdrage voor de aanschaf van een digitale scanner en het aanpassen van het kaartverkoopsysteem om de doorstroom van publiek te verbeteren en corona-proof te maken. Het gaat om een bedrag van 5.418,50 euro.

Het geld komt van het Kickstart Cultuurfonds. Dit is een tijdelijk noodfonds, dat sinds juli 2020 producenten van professionele podiumkunsten, muziekpodia, musea en theaters ondersteunt bij corona-gerelateerde kosten om publiek veilig te kunnen ontvangen. In 2020 werd 16 miljoen euro gedoneerd. Ook in 2021 is het fonds overstelpt met aanvragen voor de 20 miljoen euro die beschikbaar is.

Theater Cascade in Hendrik-Ido-Ambacht heeft ook een bedrag ontvangen uit het fonds. Het bedrag van
26.939 euro is een bijdrage voor een Theater3Daagse, die de start moet vormen voor het nieuwe seizoen. Daarnaast is de bijdrage van Kickstart Cultuurfonds ook expliciet bedoeld voor de inhuur van extra personeel en aanpassingen aan de tweede foyer.

In Dordrecht hebben twee organisaties een bijdrage gekregen. Poppodium Bibelot krijgt 55.000 euro om een aantal noodzakelijke aanpassingen door te voeren die nodig zijn om de veiligheid van het publiek te waarborgen. Zo wordt er geïnvesteerd in een veiligheidstraining voor de vrijwilligers en wordt de entree aangepast voor een betere doorstroming. Daarnaast wordt er extra geld besteed aan marketing, om het publiek weer te verleiden een bezoek te brengen aan het podium.

Het Dordtse Patriciërshuis krijgt 72.896 euro om de tekorten te dekken die ontstonden bij twee tentoonstellingen. Ook is er geld om de publieke ruimte en de collectiepresentatie aan te passen.

Foto: Hans Hulswit