Project Talent Valley

0
933

 

PAPENDRECHT – Talent Valley is een project van de Bibliotheek AanZet waarbij jongeren worden geholpen met het ontwikkelen van hun talenten en vaardigheden.

Door een impuls van Stichting Pica kunnen ze aan de slag met Talent Buddies: generatiegenoten die ook hard hebben moeten werken om hun doelen te bereiken. Ook werkt men samen met partners die ervaring hebben met jongerenwerk. Talent Valley kwam tot stand dankzij een subsidie van Stichting Pica, die landelijk meer aandacht wil vragen voor digitaal burgerschap.

Een proeftuin voor jong talent, die wil de Bibliotheek AanZet graag opzetten voor jongeren. In de bijzondere pilot Talent Valley zorgt Bibliotheek Aanzet voor een impuls van Stichting Pica jongeren van 15 tot 27 jaar de kans om hun talenten te ontwikkelen. Zo ontdekken ze hun verborgen kracht en plek op de arbeidsmarkt. Op 1 juli werd begonnen met een startsessie voor verschillende partners.

“Ons doel is om de talenten van jongeren te ontwikkelen, zodat ze die kunnen gebruiken in hun werkende leven”, zegt projectleider Melissa Prins van De Bibliotheek AanZet. “We willen de kloof dichten tussen hen en de arbeidsmarkt.” Tijdens het project gaan de jongeren aan de slag met anderen die eerder dezelfde route bewandelden. Deze Talent Buddies gaan ze helpen in de zoektocht naar hun vaardigheden of talenten. Die groep buddies wordt op dit moment samengesteld.

Meer informatie over de aandacht van bibliotheken voor digitaal burgerschap vindt men op het Bnetwerk.