Sportchallenge op de Willem

0
437

PAPENDRECHT – In het schooljaar 2019/2020 was het plan om de ‘24uur Sportchallenge’ uit te voeren met alle leerlingen van de sport- en de dansklassen (GoldenArmy) van het Willem de Zwijger College in Papendrecht en Hardinxveld-Giessendam. Maar toen gooide Corona roet in het eten….

Aan het begin van dit schooljaar ging de sectie LO weer aan de slag met de voorbereiding van 24uur sporten voor het goede doel, het KWF. Bijna iedereen heeft wel een familielid of bekende, die met deze ernstige ziekte te maken heeft. Het idee was om aan het einde van het schooljaar 24 uur lang te gaan sporten op school. Dat etmaal zou bestaan uit allerlei sportclinics, die gegeven zouden worden door sportverenigingen, clinicaanbieders en andere sportlesgevers.

In de aanloop naar het evenement zijn er visitekaartjes uitgedeeld aan alle betrokken leerlingen, die zij weer af konden geven aan eventuele sponsors. Ook is Golden Army naar de Meent geweest om daar door middel van een dans aandacht te vragen voor het evenement.

Er zijn in die maanden van voorbereiding ontzettend veel leuke, originele en gave acties opgezet door leerlingen en docenten. Al deze acties hebben ervoor gezorgd dat er een enorm bedrag is opgehaald, terwijl de oorspronkelijke challenge door Corona en de daaraan verbonden restricties niet door kon gaan. Het uiteindelijke resultaat mag er zijn: de KWF actiepagina is afgesloten en het prachtige bedrag van €13.042 is overgemaakt.

Het Willem de Zwijger College is ontzettend trots op de sport- en dansklassen en het begeleidende team: “Alle deelnemers, betrokkenen en sponsoren ontzettend bedankt voor jullie fantastische inzet!”

Op de foto de sectie Lichamelijke Opvoeding van de Willem met de cheque voor het KWF.