Volg de training voor mantelzorgers

0
387

PAPENDRECHT – Professionals in Papendrecht kunnen in het najaar een gratis training volgen om de samenwerking met mantelzorgers te verbeteren. Als (zorg)professional probeert men om zo goed mogelijke zorg en/of begeleiding te geven. Daarbij heeft men regelmatig te maken met naasten.

Mantelzorg is de zorg en ondersteuning die partners, kinderen, ouders, broers/zussen en familie onbetaald aan een naaste verlenen. Professionals die in hun werk mantelzorgers tegenkomen, zoals verzorgenden, (wijk)verpleegkundigen, begeleiders, sociaal werkers, jeugdwerkers, POH, gedragsdeskundigen zijn van harte welkom. Deze training is geaccrediteerd bij het Registerplein, SKJ en Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals.

Een betere samenwerking met mantelzorgers verhoogt het werkplezier en de deskundigheid. Ook draagt goed samenspel tussen de professional en de mantelzorger bij aan betere zorg en/of begeleiding. Daarnaast helpt men de mantelzorger de zorg beter vol te houden. Na de training kent men als professional de verschillende rollen die mantelzorgers in kunnen nemen en hoe men zich daar zo goed mogelijk bij aan kan sluiten. Ook begrijpt men wat mantelzorg en het SOFA-model inhoudt en weet men heel bewust de eigen rol in te zetten.

Praktische informatie
Deelname is gratis. De training duurt een dagdeel en deelnemers kunnen kiezen uit de volgende data: maandag 11 oktober 9:30 tot 12:15 uur (inloop 9:15 uur), donderdag 18 november 9:30 tot 12:15 uur (inloop 9:15 uur), maandag 29 november 13:30 tot 16:15 uur (inloop 13:15 uur). Locatie: De Spil, Stellingmolen 184. De voorbereiding thuis van de cursus vraagt een half uur. Deelnemers ontvangen een reader met het cursusmateriaal en enkele verdiepende teksten. Voor informatie en aanmelden kan men mailen naar mantelzorgconsulenten Suzanne en Patricia via mantelzorg@sterkpapendrecht.nl of men kan bellen naar Sterk Papendrecht 078-6154741.