Grote Kerk opent deuren voor inloop

0
591

PAPENDRECHT -De Grote Kerk is met ingang van donderdag 15 juli op twee momenten in de week geopend voor bezoek: op donderdagavond van 19.00 tot 20.30 uur en op zaterdag van 15.00 tot 17.00 uur.

De coronacrisis roept bij veel mensen zingevingsvragen op en daarom opent de Grote Kerk naast de zondagse diensten ook doordeweeks haar deuren om tegemoet te komen aan de behoefte aan rust en bezinning of een moment van ontmoeting.

Niet alleen gemeenteleden zijn welkom, maar ook anderen. Er is gelegenheid om het kerkgebouw te bekijken of men kan binnenstappen voor een stiltemoment of een gesprek.

In de kerk zijn enkele banken beschikbaar voor een moment van stilte en bezinning. Ook kunnen bezoekers (anoniem of niet) gebedspunten indienen. Via informatieborden en een flyer kunnen bezoekers iets lezen over de inrichting en de geschiedenis van de kerk en over de sacramenten van Doop en Avondmaal. Er is een koffiehoek met een kleine boekentafel. Vrijwilligers zullen de bezoekers te woord staan. Ook kunnen bezoekers bij hen terecht voor een gesprek en een luisterend oor.

Bron: de Klaroen