684 nieuwe coronabesmettingen in regio

0
611

REGIO – Het RIVM meldt dinsdag 684 nieuwe besmettingen in de regio. Dat zijn er 114 minder dan maandag, toen er 798 nieuwe besmettingen werden gemeld. Het zevendaags gemiddelde daalt naar 789 besmettingen.

Het RIVM meldt drie nieuwe sterfgevallen in de regio. Zij komen uit Albrandswaard, Rotterdam en Zwijndrecht. In het ziekenhuis is één persoon opgenomen.

In Papendrecht zijn er 11 nieuwe besmettingen bijgekomen en dit komt op een totaal van 3646 coronabesmettingen, gerekend vanaf het begin van de coronacrisis.

In de vijf dagen daarvoor werden er bij het RIVM geen nieuwe sterfgevallen gemeld. In de afgelopen week zijn in totaal vijf mensen met coronaverschijnselen opgenomen in het ziekenhuis.

Landelijk beeld
Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 7888 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 614 minder dan gisteren. Gemiddeld stijgt het aantal positieve coronatests juist: in de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 7422 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is 514 procent meer dan de zeven dagen daarvoor.

Bij het RIVM werden drie overleden covidpatiënten gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld twee doden per dag, hetzelfde aantal als een week eerder.

Ouderen lopen relatief veel risico als ze het coronavirus krijgen. Daarom registreert het RIVM in hoeveel verpleeghuizen recent coronagevallen waren. Er zijn nu 26 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 25.

Bron: Mediapartner Rijnmond