Raad benoemt nieuwe griffier

0
757

PAPENDRECHT – De gemeenteraad heeft vanaf 1 september een nieuwe griffier. In de vergadering van gisteren heeft de raad Marianne Muijzer-Van der Meijden aangesteld als opvolger van interim griffier Gerard van Egmond.

Marianne Muijzer beschikt over ruime ervaring met de werkzaamheden op een griffie en de (gemeentelijke) overheid in het algemeen. Zij is op dit moment interim griffier bij de gemeente Hoeksche Waard. Daarvoor werkte ze voor de gemeente Binnenmaas.

Volgens de selectiecommissie heeft mevrouw Muijzer “in het verleden bewezen haar rol in een politiek/bestuurlijk uitdagende omgeving, op een (politiek) sensitieve wijze te kunnen vervullen”. De commissie voegt daaran toe: “wij hebben haar leren kennen als een prettig en toegankelijk persoon”.

Wat doet de griffie?
Raadsleden hebben naast het raadswerk vaak een baan, bedrijf of studie. Om alles in goede banen te leiden, staat de griffie de raadsleden bij. De griffie adviseert, ondersteunt en faciliteert de gemeenteraad, individuele raadsleden en de voorzitter van de raad (de burgemeester). De griffie plant vergaderingen, zorgt voor volledige en juiste vergaderstukken en adviseert over voorstellen, werkwijze en/of aanpak. De griffie is onafhankelijk en neutraal. Vanuit deze positie kan een griffie een raadslid professioneel bijstaan en adviseren.

Ook de samenleving kan rekenen op de griffie. Via de griffie kunnen inwoners en instanties contact zoeken met raad, fracties en/of raadsleden. De griffie helpt ook mensen die gebruik willen maken van het spreekrecht of bijvoorbeeld een burgerinitiatief willen indienen.

Foto: Omroep Hoeksche Waard