Doe een dagje Dordt!

0
1551

DORDRECHT – Kies voor Dordrecht voor een dagje uit. Dordrecht heeft veel moois te bieden. Er zijn verschillende musea die men kan bezoeken, namelijk het Dordrechts Museum, Het Hof van Nederland, Huis Van Gijn, Museum 1940-1945 en het Onderwijsmuseum.

In het centrum van Dordrecht vindt men antiquariaten, kunst- en antiekwinkels. Ook treft men verrassende kledingwinkels met tweedehands designerkleding aan, koffiezaakjes en ambachtelijke bakkers. Als oudste stad van Holland vindt men een centrum met grachten en oude pandjes met historische gevels. Het is alsof men teruggaat in de tijd.

Op iedere eerste zondag van de maand is er het kunstrondje Dordt. Ateliers, galeries, antiquariaten, kunst-, curiosa- en antiekwinkels in de binnenstad zijn dan open. Ook kan men het oude Stadhuis bezoeken en het monumentale huis ’t Zeepaert.

Het centrum van Dordrecht is goed bereikbaar met de auto, waterbus en het openbaar vervoer. Het is ook mogelijk om een rondvaart door de grachten of wandelingen te maken.