Laatste diploma-uitreiking op de Willem ‘net even anders’

0
947

Foto: Udo Wösgens

PAPENDRECHT – In dit coronajaar waren er voor de leerlingen in het voortgezet onderwijs drie tijdvakken om examen te doen. Op het Willem de Zwijger College waren de diploma-uitreikingen van tijdvak 1 en 2 op maandag 5, dinsdag 6 en woensdag 7juli. Door middel van een ‘Walk Through’ door de school kregen deze leerlingen hun diploma uitgereikt.

Op vrijdag 16 juli kreeg de laatste lichting examenkandidaten, die in Tijdvak 3 geslaagd waren, hun diploma thuisbezorgd. Ook de leerling die al eerder geslaagd was, maar vanwege quarantaine niet bij zijn diploma avond van woensdag 7 juli kon zijn, hoorde hierbij.

‘De Willem Diploma Crew’, een groep enthousiaste docenten, stapte in de bus en oefende het ritueel eerst voor de school, zodat dit bij de leerlingen voor de deur vlekkeloos zou verlopen. De route zat niet helemaal mee, want er waren geregeld wegafsluitingen, omleidingen, te krappe straten en sommige leerlingen woonden in straatjes waar onmogelijk een bus in kon. Dat mocht de pret niet drukken, want vijftien docenten zijn niet voor één gat te vangen: er was altijd een oplossing en de een wist het nog beter dan de ander.

De leerlingen werden met behulp van een megafoon uit huis ‘geroepen’ en er verzamelde zich al gauw een kleine menigte voor de bus. Zo vonden dan echte pit stops plaats, waarbij er uit de bus zo snel mogelijk een ‘diploma-uitreikingsambiance’ getoverd werd: rode loper met afzettingen, tafel, stoel, ballonnenbogen, uiteraard het diploma (te ondertekenen met een Willempen) en de afdelingsmanager, coach en vakdocenten stonden paraat voor de bus. Onder luid applaus werd de leerling naar de tekentafel geleid en daar vond het officiële moment plaats. Na een praatje en nogmaals applaus, werd de boel zo snel mogelijk weer ingepakt en vertrok de bus naar de volgende kandidaat.

Het was niet alleen een feestelijke verrassing voor de geslaagden, maar zeker ook voor de crew van de Willem. Alle leerlingen die hun diploma behaalden: “Van harte gefeliciteerd en veel succes en geluk!”