Gemeente geeft geld voor buurthuizen

0
806

Foto: SheFotografie

PAPENDRECHT – De gemeente heeft eenmalig coronagelden van het Rijk ontvangen om de samenleving een duwtje in de rug te geven na een moeilijk jaar. Het college van burgemeester en wethouders zet deze coronasteun onder andere in voor het stimuleren en ondersteunen van buurthuizen in Papendrecht. Corine Verver (wethouder participatie): ‘We hebben de afgelopen periode veel gesprekken gevoerd met maatschappelijke partners om op te halen waarmee ze geholpen zijn. Er is behoefte aan heropstart van sociale activiteiten die gericht zijn op ontmoeting. Deze stimuleringsregeling is een antwoord op hun inbreng.’

Buurthuis
Een buurthuis is een plek met sociale activiteiten waar mensen elkaar op laagdrempelige wijze kunnen ontmoeten. ‘Zo’n plek helpt inwoners om met elkaar in contact te komen of blijven’, legt wethouder Corine Verver uit. ‘Dat kan heel eenvoudig of kleinschalig zijn. Misschien zijn er wel buurthuisfuncties die nu nog niet in beeld zijn bij de gemeente. Die roep ik op om zich vooral bij ons te melden.’

Hoe aanvragen?
Vanuit het coronafonds is er in totaal 40.000 euro beschikbaar voor het stimuleren en ondersteunen van buurthuis(-functies). Er kan een maximumbedrag van 3.000 euro per buurthuisfunctie worden aangevraagd voor het organiseren van activiteiten die gericht zijn op ontmoeting (vanzelfsprekend binnen de mogelijkheden van de RIVM-maatregelen). Kijk voor meer informatie en het aanvraagformulier op www.papendrecht.nl.