Studio De Witt ontvangt Jos Hubens

0
518

Foto: Bert Knot

DORDRECHT/PAPENDRECHT – Studio de Witt ontvangt zaterdag als hoofdgast Jos Hubens, voorzitter van Vereniging De Binnenvaart. Dordtenaar Hubens is werkzaam geweest als kapitein en daarna als docent binnenvaart-radarkunde. Hij is nu de man achter het Binnenvaartmuseum, dat een definitieve plek krijgt bij Leefwerf De Biesbosch in De Staart. Pronkstuk van het museum is de duwboot René Siegfried.

In het tweede uur interviewt Ben Corino de uit Dordrecht afkomstige polsstokhoogspringer Rutger Koppelaar, die door corona momenteel in quarantaine zit en zijn droom, deelname aan de Olympische Spelen in Tokio, in duigen ziet vallen. Hoe is het nu met hem?

Qbuzz komt met een reactie op het interview dat Studio De Witt vorige week had met een Dordtse buschauffeur en ondernemingsraad lid over de onveiligheid van de bussen door een falend klimaatsysteem, waardoor de ramen te pas en te onpas beslaan, terwijl sommige bussen soms uit zichzelf starten en gaan rijden.
Tot slot besteedt SDW aandacht aan de nieuwe programmering van De Dordtse Jazz Sociëteit (DJS).

Merel Meijers is de Dichter van Dienst.

Studio De Witt wordt uitgezonden via Papendrecht FM 105 op zaterdag van 10:00 tot 12:00 uur en op maandag, ook van 10:00 tot 12:00 uur.