Modernisering OV-haltes

0
541

Foto: aangeleverd

PAPENDRECHT – Steeds meer bushaltes in Papendrecht krijgen een rood-grijze make-over. In samenwerking met de provincie Zuid-Holland heeft de gemeente onlangs de HOV-bushalte Rosmolenweg gemoderniseerd. Met ingang van de nieuwe dienstregeling krijgt de halte de naam Papendrecht Ketelhaven. Nu zijn de R-net bushaltes aan de beurt: Matenasche Scheidkade, Noordkil, Westkil, Viaduct N3 oost (perrons E en F), Kennedylaan. Ook de HOV-halte Kooyhaven wordt opgeknapt.

Wethouder Kees de Ruijter (verkeer): “De gemeente werkt samen met de provincie Zuid-Holland aan het versterken van hoogwaardig openbaar vervoer. Met aantrekkelijke busverbindingen wordt het nóg aantrekkelijker om de auto te laten staan”

Herkenbare inrichting
Op elk perron komt een comfortabel rood-grijs bushokje met een bankje en windscherm. Ook wordt er een nieuw paneel met digitale reizigersinformatie geplaatst. De haltes worden vergelijkbaar met de bushaltes Burgemeester Keijzerweg, Viaduct N3 en Politiebureau/De Lage Waard, die al zijn gemoderniseerd. Deze eenduidige inrichting zorgt voor een betere herkenbaarheid.

Samenwerkingsovereenkomst
De modernisering van de haltes is onderdeel van de afspraken die hierover zijn gemaakt in de regio Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem. In dit gebied worden in totaal zo’n veertig bushaltes gemoderniseerd. Sinds 9 december 2018 rijdt Qbuzz met een R-net bus door Papendrecht en de haltes worden nu ook in deze stijl opgeknapt. De provincie zorgt op haar kosten voor de aanpassing van de haltes. De gemeente werkt daaraan mee. Na oplevering komen de zogenaamde R-net haltes met abri’s, fietsenstallingen, banken en prullenbanken in beheer van de gemeente.

Reizen met de zekerheid van R-net
R-net is het kwaliteitsmerk voor hoogwaardig openbaar vervoer in de Randstad. Een reis met R-net voldoet aan vijf zekerheden: betrouwbaar, frequent, snel, toegankelijk en aantrekkelijk. Overstappen gaat makkelijk en snel op de knooppunten waar R-net samenkomt met andere vormen van vervoer. De bussen, trams, metro’s en treinen van R-net zijn herkenbaar aan de rood-grijze kleuren en het R-net logo.