506 nieuwe coronabesmettingen in regio Rijnmond

0
465

REGIO – De afgelopen 24 uur zijn in onze regio 506 mensen positief getest op het coronavirus. Dat zijn er ruim honderd meer dan maandag, toen er door het RIVM 403 nieuwe besmettingen gemeld werden. Op zondag waren het er 554. Het zevendaags gemiddelde daalt naar 640 besmettingen per dag.

Er zijn in de laatste 24 uur geen mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Eén persoon werd in het ziekenhuis opgenomen. Het gaat om een inwoner van Rotterdam.

In Papendrecht zijn er 5 nieuwe besmettingen geconstateerd, dat brengt het op een totaal van 3778 besmettingen sinds het begin van de coronacrisis.

Landelijke cijfers
Bij het RIVM zijn tot 10:00 uur dinsdagmorgen landelijk 4042 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 165 meer dan maandag. Ook landelijk blijft het zevendaagsgemiddelde dalen: in de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 5335 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is 46 procent minder dan de zeven dagen daarvoor.

De bezetting in de ziekenhuizen met coronapatiënten is opgelopen tot boven de 600. In de afgelopen dag zijn er honderd nieuwe opnames geweest op verpleegafdelingen. Ook zijn er 17 mensen opgenomen op de IC. In totaal liggen nu 159 mensen op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Voor meer informatie klik hier.

Bron: Mediapartner Rijnmond