Dordts bedrijfspand gesloten vanwege softdrugs

0
722

DORDRECHT – Aan de Toermalijnweg 240 is een bedrijfspand door burgemeester Wouter Kolff gesloten vanwege het aantreffen van softdrugs.

Er is een hennepkwekerij aangetroffen op de eerste etage van het bedrijfspand. De politie had dit bij een controle aangetroffen. De eerste verdieping is tot 27 oktober gesloten.

Door het sluiten van panden waar softdrugs wordt aangetroffen, wil de burgemeester de openbare orde herstellen, herhaling voor komen en tevens een signaal afgeven dat hiertegen hard wordt opgetreden. Een sluiting van drie maanden volgt, wanneer er voor de eerste keer softdrugs in een bedrijfspand wordt aangetroffen.

Grote prioriteit heeft het aanpakken van de productie en handel in verdovende middelen. Dit werkt ondermijnende criminaliteit in de hand, zoals het witwassen van geld. Sluitingen die zichtbaar zijn, zijn een signaal naar drugscriminelen en de omgeving er wordt opgetreden. Tevens leert de ervaring dat er een grotere bereidheid is om meldingen te doen.