A15 Papendrecht-Gorinchem afgesloten in weekend

0
569

PAPENDRECHT – De A15 tussen knooppunt Gorinchem en oprit 23 Papendrecht is komend weekeinde afgesloten vanaf vrijdag 30 juli 20:00 uur tot maandag 2 augustus 05:00 uur. Daarna volgen nog twee weekenden met afsluitingen. Dat is nodig voor de verbreding van de A15 tussen Papendrecht en Sliedrecht.

Tijdens de eerste weekendafsluiting komend weekend wordt het verkeer richting Rotterdam op de A27 bij knooppunt Gorinchem omgeleid via A27, A2, A12 en A20; of de A27, A59 en A16. Men moet rekening houden met zeker 20 minuten reistijd.

De volgende afsluitingen zijn in het weekend van vrijdag 13 augustus tot maandag 16 augustus, en vrijdag 20 tot maandag 23 augustus. Tijdens deze weekenden is de A15 richting Gorinchem afgesloten tussen knooppunt Ridderkerk-Zuid en oprit (25) Sliedrecht-Oost.

File
De verbreding van de A15 op dit stuk is nodig om de doorstroming tijdens de spits beter te laten verlopen. Volgens Rijkswaterstaat staat er nu nog structureel file waardoor ook op gemeentelijke en provinciale wegen veel drukte ontstaat.

“Tussen Sliedrecht-West en Papendrecht-N3 leggen we een extra rijstrook aan. Dit wordt een zogeheten weefvak met vluchtstrook. Tussen Papendrecht-N3 en Sliedrecht-Oost leggen we een permanente derde rijstrook met vluchtstrook aan. De bestaande spitsstrook tussen Papendrecht en Sliedrecht-West komt hierbij te vervallen. De extra rijstroken komen in de (midden)bermen van de weg en blijven binnen de huidige contouren van de weg en geluidschermen. De geluidschermen blijven op dezelfde plaats staan als nu en houden dezelfde hoogte,” aldus Rijkswaterstaat.

Rijkswaterstaat past de komende jaren in en rond de Drechtsteden het wegennet aan om files in te perken. Dat doen ze door bijvoorbeeld de verbreding van de A15 tussen Papendrecht en Sliedrecht. Ook het groot onderhoud aan de N3 en de renovatie van de Wantijbrug zijn onderdeel van het aanpassen en verbeteren van de huidige infrastructuur.

Bron: RTV Dordrecht