577 nieuwe coronabesmettingen in onze regio

0
983

REGIO – Donderdag, 29 juli zijn er in onze regio 577 mensen positief getest op het coronavirus. Dat zijn er een stuk meer dan woensdag, toen er door het RIVM 328 nieuwe besmettingen gemeld werden. Op dinsdag waren het er 506.

Het zevendaags gemiddelde daalt van 545 naar 528 besmettingen per dag.
Er is op donderdag niemand overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Zes personen zijn in het ziekenhuis opgenomen.

In Papendrecht zijn 9 nieuwe besmettingen geconstateerd en sinds de coronacrisis zijn dat er in totaal 3791 besmettingen.

Landelijke cijfers
Bij het RIVM zijn er gisteren tot 10.00 uur 4506 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 1032 meer dan woensdag. De toename lag in de lijn der verwachtingen, omdat de GGD gisteren last had van een storing. Daardoor kwamen toen niet alle meldingen van positieve coronatests goed door. De meeste ontbrekende meldingen zouden aan die van vandaag worden toegevoegd, zei een woordvoerder woensdag.

Gemiddeld daalt het aantal positieve coronatests: in de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 4586 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is 48 procent minder dan de zeven dagen daarvoor.

In de ziekenhuizen is de bezetting toegenomen. Er liggen nu 648 mensen met corona in het ziekenhuis, 19 meer dan gisteren. Van hen liggen 177 coronapatiënten op de IC. Gisteren waren dat er nog 164. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Voor een compleet regionaal overzicht van de nieuwe besmettingen, klik hier.

Bron: Mediapartner Rijnmond