Egelopvang zoekt vrijwilligers

0
880

Foto: Linda Manz

PAPENDRECHT – Het is spitsuur bij de egelopvang in Papendrecht en daarom zoekt de organisatie vrijwilligers.

In deze periode is het paartijd voor de egels. Dat zorgt altijd voor extra werk, bijvoorbeeld doordat kleine egels hun moeder kwijtraken. De egelopvang in Papendrecht werkt intensief samen met andere opvangcentra in het land en dat zorgt ervoor dat er op dit moment veel logeetjes zijn. Maar nu is het aantal zo groot dat, als dit zo blijft, een beroep gedaan moet worden op opvang elders.

Daarom zoekt de egelopvang vrijwilligers. Beheerder Ferry van Jaarsveld hoopt voor iedere dag één persoon te vinden. Alleen de woensdag is al volledig bemenst. “Vrijwilligers zijn nodig voor hulp bij het schoonmaken, eten geven en eventuele medische zorgverlening. Iedereen die het leuk vindt om vrijwillig met egels te werken, is welkom om een dag of dagdeel te helpen. Er is geen voorkennis voor nodig,” vertelt Van Jaarsveld.

Mensen kunnen zich opgeven voor het vrijwilligerswerk door een e-mail te sturen naar egelopvang.papendrecht@dierenbescherming.nl. Geef daarin aan op welke dag of dagdeel men beschikbaar is.

Het is ook mogelijk om thuis te helpen door in de tuin een rommelhoekje te maken met blad en kleine takjes. Op die manier kunnen de egels een nest bouwen en hun jongen verzorgen. In zo’n rommelhoekje krioelt het van insecten die voedsel vormen voor de egels. Men kan ook wat water in een bakje doen en ook kattenvoer lusten de egels graag.

Kattenvoer is ook wat de egelopvang zelf heel graag in natura zou willen krijgen. Ook oude kranten zijn welkom.

Wie een egel in nood ziet, kan overdag bellen naar de opvang: 088-3437231. Of in dringende gevallen kan men de dierenambulance bellen op 144. Zij brengen de egel dan zo snel mogelijk naar de opvang.

Bron: de Klaroen