Minder coronabesmettingen in de regio Rijnmond

0
643

REGIO – Het RIVM meldde gisteren 265 nieuwe coronabesmettingen in de regio Rijnmond. Dat zijn er minder dan woensdag toen er 309 nieuwe besmettingen werden geregistreerd.
Met de cijfers die bekend zijn is het zevendaags gemiddelde woensdag gedaald van 308 naar 265 per dag. In onze regio is er in de afgelopen 24 uur niemand aan het coronavirus overleden. Vier mensen zijn opgenomen in het ziekenhuis.

In Papendrecht kwam er 1 nieuwe besmetting bij en dat komt op een totaal van 3848 besmettingen sinds het begin van de coronacrisis. Voor een overzicht van de regio klik hier.

Landelijke cijfers
Landelijk zijn er tot 10.00 uur donderdagmorgen 2614 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Woensdag kampten de GGD’s met een storing, waardoor een deel van de coronatests toen niet werd gemeld. Een deel is daardoor woensdag alsnog binnengekomen en opgeteld bij het dagcijfer. De storing, de derde in een week, werd veroorzaakt door een uitgelopen software-update.

Gemiddeld daalt het aantal positieve coronatests:. In de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 2371 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is 13 procent minder dan de zeven dagen daarvoor.

Bron: Mediapartner Rijnmond