258 nieuwe besmettingen in de regio, twee personen opgenomen

0
479

REGIO – Het RIVM meldt zaterdag 258 nieuwe coronabesmettingen in de regio Rijnmond. Dat zijn er minder dan vrijdag, toen er 345 nieuwe besmettingen werden geregistreerd. Op donderdag waren dat er 275.

Met de nieuwe cijfers blijft het zevendaags gemiddelde op 270 besmettingen, net als vrijdag. De afgelopen 24 uur zijn er twee mensen opgenomen in het ziekenhuis. Er zijn sinds gisteren geen mensen overleden aan het virus.

In Papendrecht is er 1 nieuwe besmetting bijgekomen en dat brengt het totaal op 3856 besmettingen sinds het begin van de coronacrisis.
Landelijk zijn er 2349 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 348 minder dan gisteren.

Gemiddeld daalt het aantal positieve coronatests ook: in de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 2325 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is 10 procent minder dan de zeven dagen daarvoor. Die daling gaat wel steeds minder snel.

Tegelijkertijd stijgt het percentage positieve tests: dat betekent dat van iedereen die een teststraat binnenkomt, meer mensen het coronavirus bij zich dragen. De afgelopen zeven dagen bedroeg dat percentage 13,8 procent, tegen 12,5 procent een week eerder. Woensdag was zelfs 14,6 procent positief.

Een hoger percentage positieve tests kan duiden op een breder rondgaand virus, maar het percentage hangt ook samen met testbereidheid.

Voor een regionaal overzicht klik hier.

Bron: Mediapartner Rijnmond