Investeerder neemt meerderheidsbelang in transporteur Schenk

0
580

Foto: Schenk Transport

PAPENDRECHT – Argos Wityu, een pan-Europees private-equity fonds, heeft een meerderheidsbelang genomen in het transportbedrijf Schenk. De huidige aandeelhouders, Harry en Arjan Schenk, vormen de derde generatie aan de leiding van dit van oorsprong Papendrechtse bedrijf. Ze behouden een aanzienlijk belang in het bedrijf en blijven mededirecteuren om de continuïteit te verzekeren tot er een geschikte opvolger is gevonden.

Schenk is uitgegroeid tot een organisatie die meer dan 1.600 werknemers in dienst heeft en een omzet van meer dan € 200 miljoen realiseert. Vanuit haar kantoren in Nederland, Duitsland, België en Luxemburg beheert het een uitgebreide vloot van 900 moderne trucks en tankwagens.

Sinds het bedrijf in 1925 door de familie Schenk werd opgericht, heeft het zich ontwikkeld van een transportbedrijf in zand en grind tot een logistieke partner gespecialiseerd in complexe logistieke diensten voor gassen en vloeistoffen. Aan het einde van de jaren tachtig breidde het bedrijf zijn activiteiten uit van zuiver wegtransport van brandstoffen naar logistieke dienstverlening voor industriële gassen, LNG, chemische stoffen, brandstoffen, smeeroliën, LPG, bitumen en vloeibare voedingsproducten.

Zowel Argos als de gebroeders Schenk verbinden zich er toe om verder te bouwen op de huidige sterke positie, opdat Schenk als bedrijf mede vorm geeft aan een duurzame logistieke sector.

Bron: Transport Online