Aantal coronabesmettingen in de regio stijgt weer

0
451

REGIO – Het RIVM meldt donderdag 356 nieuwe coronabesmettingen in de regio Rijnmond. Dat zijn er meer dan woensdag, toen er 289 nieuwe besmettingen werden geregistreerd.

Op dinsdag ging het nog om 262 besmettingen. Het is de derde dag op rij dat het aantal besmettingen is gestegen.

In Papendrecht zijn er 5 nieuwe besmettingen bijgekomen en dat brengt het op een totaal van 3883 sinds het begin van de coronacrisis. Voor een compleet regionaal overzicht klik hier.

Met deze nieuwe cijfers stijgt het zevendaags gemiddelde van 281 op woensdag naar 293 donderdag. De afgelopen 24 uur zijn zes coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis. Er zijn geen mensen overleden als gevolg van het coronavirus in de regio.

Landelijke cijfers
Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur donderdagmorgen 2524 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 281 minder dan woensdag, maar gemiddeld is sprake van een lichte stijging. De afgelopen zeven dagen zijn namelijk 4 procent meer besmettingen geregistreerd vergeleken met de zeven dagen ervoor.

In de ziekenhuizen nam de bezetting af. Er liggen nu 672 mensen met corona in het ziekenhuis (woensdag: 681), van wie 220 op de IC (woensdag: 212), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding.

Bron: Mediapartner Rijnmond