Betalen per minuut in parkeergarages van gemeente Dordrecht

0
457

DORDRECHT – Vanaf 1 september betaal je per minuut in de vijf parkeergarages van de gemeente Dordrecht in en rond het centrum. Dit meldt de gemeente Dordrecht. Parkeren in deze parkeergarages wordt hiermee voordeliger en dus aantrekkelijker dan parkeren op straat. Het gaat om de parkeergarages: Spuihaven, Veemarkt, Achterom, Energiehuis en Riedijkshaven. Betalen kan vanaf 1 september in deze garages alleen nog met pin en niet meer contant.

Met betalen per minuut betaal je alleen de tijd die je echt parkeert, niet meer voor een vol uur. Zo ben je dus voordeliger uit. De tarieven in de parkeergarages blijven gelijk. Het verschil met parkeren op straat wordt wel groter. Op straat parkeren kost vanaf 1 september € 0,50 tot € 0,90 per uur meer dan in de garages. Zo wil Dordrecht parkeren in parkeergarages nog aantrekkelijker maken.

Alleen pinnen
Vanaf 1 september kun je in de parkeergarages van de gemeente Dordrecht alleen pinnen en niet meer met contant geld betalen. De meeste betalingen gebeuren op dit moment al met pin. Met alleen betalen met pin bespaart de stad veel kosten. Bovendien is het veiliger en is het bijvullen en legen van de automaten niet meer nodig.

Visstraat en Drievriendenhof
De parkeergarages Visstraat en Drievriendenhof zijn geen eigendom van de gemeente Dordrecht. De eigenaren van deze garages bepalen zelf hun tarieven en manieren van betalen