Jonge ondernemers presenteren hun bedrijf

0
575


Deze reportage is gemaakt door RTV Dordrecht.

PAPENDRECHT/DORDRECHT – Dinsdag tijdens de ondernemersmarkt in het Apollo Hotel mochten jonge ondernemers hun bedrijf presenteren in het kader van het project ZomerOndernemer Drechtsteden. “Al is er maar één die doorgaat, dan is het al winst.”

Deze zomer ging er opnieuw een diverse groep jonge ondernemers aan de slag om hun bedrijf verder te ontwikkelen in ZomerOndernemer Drechtsteden. Tijdens dit project krijgen zij de kans om door middel van workshops in bijvoorbeeld financiën en excursies naar bedrijven in de regio, te ervaren of het ondernemerschap iets voor hen is.

Alida Vreden – Cyrus werkt al drie jaar als coördinator voor ZomerOndernemer in zowel Rotterdam als de Drechtsteden en het was ook dit jaar weer heel leuk: “Het waren er dit jaar een stuk minder door de omstandigheden, maar iedereen was zo gedreven.” Volgens haar is het verschil tussen de ondernemers in Rotterdam en de Drechtsteden groot.

Benthe (16) en Jahra (25) hebben dit jaar allebei hun zomer ‘opgeofferd’ om hun idee en/of bedrijf verder uit te bouwen. Voor Jahra was dit haar platform Your Daily Mind Support voor mensen met psychische klachten: “Omdat ik ze zelf heb en er nog een groot taboe op ligt. Wat mij betreft mag dat eigenlijk niet meer in deze tijd.” Benthe heeft een duurzaam idee om warmte op te wekken en kwam door de ondernemersmarkt in contact met iemand van de gemeente Dordrecht: “Die kan mij misschien in contact brengen met mensen van de TU Delft.”

Tijdens de middag werden er ook dit jaar prijzen uitgereikt, waaronder een voor de meest innovatieve ondernemer, die werd gewonnen door Jahra. Volgens Alida is het mooi om te zien dat het geld dat ZomerOndernemer kost weer terug wordt gegeven aan de regio. Bijvoorbeeld door de feestelijke afsluiting ieder jaar in een andere gemeente te organiseren. En volgend jaar: “Ja, maar we moeten wel kijken naar de vorm die in de Drechtsteden past.”