Europacup korfbal 2022 in PKC-hal

0
722

PAPENDRECHT – De IKF finaleronde van de Europa Cup 2022 wordt gespeeld gespeeld in de PKC-hal van 10 tot en met 12 februari. Dit heeft de Internationale Korfbal Federatie medegedeeld.

De Europa Cup korfbal 2022 wordt de 55e editie van het internationale zaalkorfbaltoernooi voor clubteams. Het eerste toernooi werd 1967 gehouden in Mitcham (Groot-Brittannië). In 2021 kwam de Europa Cup te vervallen vanwege de vele vergaande maatschappelijke beperkingen die in Europa waren ingesteld na het uitbreken van de coronapandemie. Fortuna won de laatst gehouden Europa Cup in 2020.

Papendrecht
De Europa Cup vindt voor de zevende keer in Papendrecht plaats. In 1979, 1980, 1985, 1990, 2000 en 2014 was de PKC-hal ook het toneel voor de finaleronde voor clubteams. PKC neemt als Nederlands kampioen deel aan de finaleronde van deze Europa Cup.

“Wij zijn trots en blij om de Europacup te kunnen organiseren”, aldus Niels Mooij, voorzitter van PKC. “Samen met het KNKV, de IKF en uiteraard onze leden, vrijwilligers en sponsoren, gaan wij ons inzetten om een professioneel en aantrekkelijk evenement te organiseren. Zeker na de coronacrisis heeft de korfbalgemeenschap behoefte aan een mooi korfbalfeest. Het internationale aspect maakt het extra speciaal. Wij zien uit naar de komst van de deelnemende teams en uiteraard zal onze selectie ervoor strijden dat de beker Papendrecht niet zal verlaten.”