Herdenkingsconcert Pieter Dijksman 1971-2021

0
726


Foto: aangeleverd

DORDRECHT – Op 3 september organiseert de Stichting Behoud Augustijnenkerk een concert ter nagedachtenis aan Pieter Dijksman die 25 mei jongstleden op 49 jarige leeftijd overleed. Pieter was een bevlogen en veelzijdig mens die naast een baan in de logistiek actief was als musicus, opnametechnicus en fotograaf.

Hij werd al op jonge leeftijd geboeid door de orgelklanken van o.a. Piet van Egmond en Klaas Jan Mulder, wat resulteerde in orgellessen van mevrouw den Hoedt en Leo Lommers te Zwijndrecht. Hierna was Jan van Westenbrugge in Wateringen zijn leermeester. Aansluitend volgde hij lessen bij Rien Donkersloot en Gerben Mourik.Pianolessen volgde hij bij Annemieke de Koning.

Pieter is in verschillende kerken actief geweest als kerkorganist, de laatste jaren was hij verbonden aan de Dorpskerk te Hendrik Ido Ambacht en de Levensbron te Ridderkerk.
Nadat hij lessen koordirectie gevolgd had bij Patrick van der Linden had Pieter verschillende koren onder zijn hoede, de laatste jaren waren dat de Christelijk gemengde zangvereniging “De Lofstem” uit Woubrugge en het door hem zelf opgerichte Vocaal ensemble Credo.

Zowel in de hoedanigheid van organist als die van dirigent was Pieter een graag geziene gast in de Augustijnenkerk, en toen vorig jaar vanwege de Corona pandemie de orgelconcerten niet door konden gaan maakte hij videoregistraties van een tiental concerten die nog steeds op YouTube terug te zien zijn. Dit was voor de Stichting Behoud Augustijnenkerk aanleiding om in samenwerking met organist Johan den Hoedt, een persoonlijke vriend van Pieter, een herdenkingsconcert te organiseren, waaraan organisten Gerben Mourik, Johan den Hoedt en André de Jager, fluitiste Jeanette Jelier-den Hoedt, trompettist Wilco Offermans en het Vocaal ensemble “Credo” hun medewerking zullen verlenen.

Pieter nam een cd op met psalmbewerkingen van Nederlandse componisten, met daarop ook twee bewerkingen van eigen hand, deze bewerkingen zijn door André de Jager op papier gezet en uitgeverij Tolle Lege verzorgde hier een uitgave van. Deze uitgave zal ook op dit concert gepresenteerd worden.

Het concert vindt plaats in de Augustijnenkerk aan de Voorstraat te Dordrecht en begint om 20.00 uur.