Start reguliere dienstregeling Qbuzz

0
1009

REGIO – Na de zomervakantie start de reguliere dienstregeling bij Qbuzz weer. Vanaf zondag 29 augustus rijden de bussen weer zoals voor de zomervakantie.

De wijzigingen op een rij:
– Lijn 191 rijdt weer
– Lijn 192 rijdt weer
– Lijn 387 gaat weer vaker rijden
– Lijn 416 gaat in de ochtendspits weer vaker rijden
– LET OP! De MerwedeLingelijn vertrekt op station Geldermalsen vanaf spoor 7

Mogelijke drukte vanaf september?
Gebruikelijk is de tweede week van het schooljaar een piek te zien qua drukte in het openbaar vervoer. Hoe gaat dat er dit jaar uitzien? Wat vaststaat, er zullen weer meer vervoersstromen zijn. Ook in het openbaar vervoer. Uit voorzorg zet Qbuzz van maandag 6 september tot vrijdag 17 september extra voertuigen in op een aantal ritten waar drukte verwacht wordt.

Ook na die periode blijven voertuigen en chauffeurs beschikbaar om indien nodig bij te springen. Daarnaast wordt er gezorgd voor voldoende aanwezigheid Service & Veiligheid op station Dordrecht om reizigers te helpen zo gespreid mogelijk in- en uit te stappen en te verdelen over de diverse bussen.

Op deze manier wordt er alles aan gedaan om te drukke bussen en treinen te voorkomen en reizigers zoveel mogelijk de ruimte te geven. Reizigers wordt gevraagd om waar mogelijk de spits te mijden, eventueel een bus eerder of later te pakken en elkaar de ruimte te geven. Advies is altijd vooraf de drukte-indicator in de 0Qbuzz reisplanner te raadplegen en drukte te mijden.

– Vanaf station Dordrecht naar het Leerpark: met stadsBuzz 2 of 7, of R-Net 416.
– Als het even kan, reis je in de daluren.
– Probeer je elkaar de ruimte te geven.
– In de bus of trein draag je een mondkapje (tenzij je nog geen 13 jaar bent), ook als je al (volledig) gevaccineerd bent.