Verbreding A15 bijna klaar

0
626
Foto Rijkswaterstaat

Foto: Rijkswaterstaat

REGIO – De verbreding van de A15 tussen Papendrecht en Sliedrecht is bijna gereed. Tijdens vier weekendafsluitingen heeft aannemer Strukton vrijwel alle werkzaamheden kunnen uitvoeren. Voor de afrondende werkzaamheden zijn geen volledige wegafsluitingen meer nodig.

Op de A15 richting Gorinchem, tussen Papendrecht en Sliedrecht-Oost, is maandag 23 augustus vroeg in de ochtend de derde rijstrook in gebruik genomen. De spitsstrook is komen te vervallen. Het verkeer heeft hier nu drie rijstroken plus een vluchtstrook ter beschikking. Daarnaast zijn er nieuwe portalen, bewegwijzering en nieuwe led verlichting geplaatst. Er staat nog een barrier langs een gedeelte van dit traject. Deze wordt op korte termijn vervangen voor geleiderails.

Op de A15 richting Rotterdam is een zogeheten weefvak aangelegd. Dit weefvak wordt binnenkort opengesteld. Deze week worden in een aantal nachten de laatste werkzaamheden hiervoor uitgevoerd. De A15 blijft dan open. Verkeer richting Rotterdam kan ’s nachts langs de werkzaamheden rijden.

Omdat er nog werkzaamheden plaatsvinden, geldt er nog een aangepaste maximum snelheid. Naar verwachting zijn de werkzaamheden volgende week gereed.

Bron: N3werkzaamheden