3 Teken- en schilderworkshops

0
713

PAPENDRECHT – De Volksuniversiteit Papendrecht organiseert in september een drietal teken- en schilderworkshops.
Aanmelden kan via de website van de Volksuniversiteit.

Tuinschilderij maken
Kunst hoeft niet altijd binnen te hangen, het is net zo leuk als men buiten in de tuin zit om daar een leuk schilderij neer te hangen. Zeker als het een zelfgemaakt schilderij is.
Tijdens deze cursus van 2 avonden komt dat voor elkaar, mét of zonder schilderervaring. De docent heeft verschillende voorbeelden uit de natuur, maar men is natuurlijk vrij om zelf ook een voorbeeld mee te nemen. Het schilderij wordt in lagen opgebouwd en speciaal geprepareerd om buiten te hangen.

2 zaterdagen op 18 en 25 september
van 10.00 tot 12.30 uur
Cursusgeld: € 38,00, plus € 15,- materiaal.
Docente: Lina Zwang

Workshop klaprozen op doek
In deze workshop leert men stap voor stap om een mooi klaprozenschilderij op te bouwen. Iedereen gaat aan het eind van de dag met een schilderij naar huis.
Dit keer wordt het een beetje abstract en speels. Men maakt eerst een mooie achtergrond. Door met verschillende materialen te werken zoals flesjes verdunde verf, karton, en een plantenspuit kan men hele leuke effecten aanbrengen. De docent legt ook uit hoe men ritme in het schilderij krijgt.
Speciale schilderervaring is niet nodig. Er kan aan de hand van voorbeelden gewerkt worden, maar het is ook mogelijk zelf een ontwerp te maken.

datum gewijzigd!
Zondagochtend 19 september
van 10.00 tot 12.00 uur
Cursusgeld: € 30,00, plus € 10,- materiaal.
Docente: Lina Zwang

Dikke dames, koddige koeien of kevers
Vrolijke dikke dames, koddige koeien of kleurrijke keverbusjes. In 3 uur tijd maakt men een eigen schilderij. Dit kan nagemaakt worden van een voorbeeld en de kleding, haarkleur of uitvoering past men aan naar de eigen stijl. Schilderervaring is hiervoor niet nodig. Maar wie dit wel heeft, kan ook het ontwerp aanpassen, er zelf dingen bij verzinnen of helemaal zelf een schilderij verzinnen.

De docente zorgt voor heel veel voorbeelden waaruit u een keus kunt maken. Verder zorgt zij voor doekjes, verf en penselen. En uiteraard iets lekkers bij de koffie. Kortom: een leuke, gezellige workshop om te doen met een leuk blijvend resultaat.

donderdag 23 september
van 19.30 tot 21.30 uur
Cursusgeld: € 30,00, plus € 10,- materiaal.
Docente: Lina Zwang