Theater gaat controleren op corona

0
554

Foto: Theater De Willem

PAPENDRECHT – Vanaf 9 september, bij de eerste voorstelling van het nieuwe seizoen, gaat Theater De Willem bezoekers controleren of zij in het bezit zijn van een vaccinatiebewijs, een negatief testbewijs, of een bewijs dat de bezoeker het virus niet langer dan een half jaar geleden heeft gehad, het zogeheten herstelbewijs.

De reden is dat instellingen die daar niet aan meedoen, niet meer dan 75 mensen mogen toelaten. Er is een overduidelijke website die uitlegt hoe het werkt: www.testenvoortoegang.org.

Maar in een notendop:
-Als je gevaccineerd bent kan je een bewijs van vaccinatie via CoronaCheck-app of via coronacheck.nl maken en heb je een geldig coronatoegangsbewijs.
-Datzelfde geldt als je het virus niet langer dan een half jaar geleden hebt gehad, met het herstelbewijs.
-Ben je niet gevaccineerd en heb je het virus niet gehad in het laatste half jaar, dan moet je je laten testen. Dat kan gratis via www.testenvoortoegang.org, maar vanzelf ook bij de GGD. Een andere test, inclusief de zelf-test, is niet voldoende. Het testresultaat zelf geldt niet als toegangsbewijs, maar je kunt het gebruiken in de CoronaCheck-app of uploaden en uitprinten via www.coronacheck.nl. Kinderen onder de 13 jaar hoeven niet getest te worden, maar het mag natuurlijk gerust.

Wie naar het theater komt, heeft een geldig coronatoegangsbewijs (in de CoronaCheck-app of geprint via www.coronacheck.nl), zijn/haar identiteitsbewijs en natuurlijk een entreekaartje nodig. Dat entreekaartje is het e-ticket in de telefoon of op papier, of het kartonnen kaartje van De Willem.

Bij het theater wordt de CoronaCheck app of print gescand en bij groen licht mag men naar binnen. Vervolgens wordt een stukje verderop ook het entreekaartje gescand. Het theater is verplicht mensen die geen coronatoegangsbewijs of identiteitsbewijs bij zich hebben, de toegang te weigeren. Wie aan de deur om die redenen geweigerd moet worden, heeft geen recht op restitutie.

Wie nu al een reservering heeft, maar denkt: “aan mijn lijf geen polonaise”, mag de kaarten weer inleveren tot 48 uur voor aanvang van de voorstelling. Theater De Willem stort het aankoopbedrag zonder mankeren terug.

Theater De Willem hoopt dat deze richtlijnen hooguit tot 1 november nodig zijn, maar is daarbij afhankelijk van de overheid.