Open Huis-Proeverij 2021 ook voor kinderen!

0
793

PAPENDRECHT – Op vrijdag 10 en zaterdag 11 september zetten maatschappelijke organisaties in Papendrecht hun deuren open. Tijdens de ‘OPEN HUIS – Proeverij 2021’ presenteren ze zichzelf en hun activiteitenaanbod. Daarnaast werven ze nieuwe vrijwilligers voor het waardevolle werk dat ze doen.

Kinderboerderij Papenhoeve
Kinderboerderij Papenhoeve is onderdeel van ‘De Leukste Ouder & Kind route’. Beide dagen zijn ze open van 11.00 tot 16.00 uur. Op de vraag of ze wilden deelnemen aan deze Proeverij was het antwoord volmondig ‘ja natuurlijk’. Ria Spruit, vrijwilligster in de kantine van de kinderboerderij vertelt: ‘Ook in de kinderboerderij hebben we het afgelopen jaar door corona, de bezoekers heel erg gemist. We zijn blij dat we weer open zijn en veel kinderen blij kunnen maken. Speciaal voor de ‘Open huis – Proeverij’ hebben de medewerkers van DrechtwerkGroen een rondleiding ‘achter de schermen’ georganiseerd. Loes van Jaarsveld: ‘Kinderen mogen zelfs even op de hooizolder en krijgen een leuke sleutelhanger. Na afloop van de rondleiding haal je een siroop, chocolademelk, koffie of thee met iets lekkers in de kantine bij Ria’.

Op ‘De Leukste Ouder & Kind route’ zetten de volgende organisaties hun deuren open: Voetbalvereniging Papendrecht, Speeltuin De Wip Wap, Speeltuin De Zonnebloem, De Heerlijkheid, Muziekvereniging
Excelsior, ‘Die Papendorfer Musikanten’, PKC – Papendrechtse Korfbal Club, Taekwondo club Papendrecht, Gymnastiekvereniging Olympia en Atletiekvereniging Passaat. Niet alleen voor kinderen maar ook voor papa’s en mama’s en bij AV Passaat zelfs ook speciaal voor senioren.

Een lekker programma op drie routes
Wil jij ook op pad op 10 en 11 september? Dit is je kans om op veel verschillende plekken een kijkje te nemen. Er zijn drie verschillende routes; de Cultuur- & Natuurroute, de Zorg- en Welzijnsroute en ‘De leukste Ouder & Kind route. Op de routekaarten is vermeld op welke data en tijden de locaties open zijn en wat er te beleven valt. De routekaarten zijn te downloaden van de site van Vrijwilligerspunt Papendrecht en af te halen aan de balie van Sterk Papendrecht.

Coronaproof
Door de Proeverij op deze wijze te organiseren ontstaan geen grote groepen mensen tegelijkertijd op dezelfde plaats. We houden het graag coronaproof, veilig en gezond! Maar let zelf ook goed op, mocht het ergens toch iets drukker zijn hou dan voldoende afstand.

Wil je meer informatie neem dan contact op met het Vrijwilligerspunt.
Email: vrijwilligerspunt@sterkpapendrecht.nl, Telefoon: 078-6154741.