Sleeptocht schip ‘rivier boot stad’ verplaatst

0
492

DORDRECHT – De gemeente Dordrecht en het Dordrechts Museum hebben besloten om de sleeptocht van het schip van kunstenaar Edward Clydesdale Thomson op 9 oktober voorlopig uit te stellen.

Het museum en de gemeente verwachten in de week van 13 september het advies van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed te ontvangen, waarin zij adviseren over het tijdelijk weghalen van de museummuur. Gemeente en museum vinden het van belang om alle formele procedures zorgvuldig te volgen. Wanneer daarbij rekening wordt gehouden met de wettelijke bezwaartermijn voor vergunningen, is de datum van 9 oktober niet haalbaar.

De sleeptocht wordt verplaatst naar een later moment.

In Dordrecht is de laatste tijd veel ophef geweest over dit project, waarbij een stuk van het hek en de muur langs het Dordrechts Museum tijdelijk zouden worden verwijderd. Het hek heeft de status van rijksmonument.

Foto: Ben Corino