Eenvoudige bekerzege VV Papendrecht

0
806


Foto: aangeleverd

PAPENDRECHT – Na een reeks oefenwedstrijden werd op zaterdag 4 september eindelijk weer eens “voor het echie” gevoetbald op het Slobbengors. In de eerste poulewedstrijd van de districtsbeker was zaterdagtweedeklasser ASV Arkel, de club waar Frenkie de Jong zijn eerste stappen als voetballer zette, de tegenstander van de hoofdmacht van VV Papendrecht. Het werd een redelijk eenvoudige 4-0 overwinning voor de Papendrechters.

Nadat er in de 18e minuut, na een mooie aanval over rechts, eerst nog een grote kopkans werd gemist door de thuisploeg, was het Jarden van Ek die een prachtige voorzet van Juninho van Ree afrondde met een ferme kopbal. Ondanks enkele kansen over en weer, waarbij Papendrecht bij een enorme Arkelse kans dankzij uitstekend keeperswerk van doelman Roy Rijntjes goed wegkwam, was de ruststand 1-0.

Met drie verse krachten binnen de lijnen lieten de rood-zwarten direct vanaf het eerste fluitsignaal in de tweede helft de aanvallende intenties zien. Met veel druk op de tegenstander werd de Arkelse verdediging bijkans tureluurs gespeeld. Vooral over de linkerflank, met de aanvallend excellerende Job van der Werff, werd de ene na de andere mooie aanval op de mat gelegd. In geen tijd stond er dan ook 3-0 op het scorebord. Eerst was het Lorenzo van Wijk die scoorde uit een voorzet van de sterk ingevallen Cerezo Drenthe. Kort daarna viel de 3-0 van Juninho van Ree.

ASV Arkel probeerde daarna nog wel wat terug te doen maar kon geen vuist maken tegen de goed georganiseerde mannen van trainer Johan Sturrus. Die zal tevreden hebben toegezien dat Cerezo Drenthe, na weer een mooie actie van Job van der Werff, ook nog de 4-0 op het scorebord schoot. Al met al was het op meerdere fronten een zonnige zaterdagmiddag op het Slobbengors. Op zaterdag 11 september is de volgende bekerwedstrijd, om 14.30 uur in Oosterhout tegen zondagtweedeklasser TSC.

Opstelling Papendrecht: Rijntjes; Van Rooijen, Kamerling, Baars, Van Ek (Tilroe), Leenheer (Tomas de Brito), Van Ree, Ruiz (De Keuter), Saffignani (Drenthe), Van der Werff, Kaplan (Van Wijk).