Aanleg Warmtenet Sliedrecht

0
600


SLIEDRECHT/PAPENDRECHT – Donderdagavond 19 augustus werd er door aannemers Hak en Welvreugd een gestuurde boring uitgevoerd voor de aanleg van het warmtenet aan de Thorbeckelaan in Sliedrecht.

Dit project maakt deel uit van een groter project met als titel “Sliedrecht-Oost Aardgasvrij”. Dinsdag 29 juni heeft de gemeenteraad van Sliedrecht de Transitievisie Warmte (TVW) vastgesteld: een belangrijke stap, op weg naar een duurzame toekomst. De visie gaat over de overstap van aardgas naar duurzame warmte. Er zijn verschillende alternatieven waaronder een warmtenet.

Allereerst werd een lange leiding van maar liefst 380 meter uitgelegd op de Thorbeckelaan, tot over de Rotonde met de Lijsterweg. Hiervoor was het noodzakelijk de Thorbeckelaan vanaf 12 juli 2021 af te sluiten voor alle verkeer. Zoals bij vele klussen kan het weleens tegenzitten en dat was ook op donderdag 19 augustus het geval: op minstens 2 plekken bleek de leiding tijdens de werkzaamheden beschadigd te zijn, maar… hoe kan dat?

Een verslag van: Hans Hulswit en William de Wee. Met dank aan: gemeente Sliedrecht, HVC, MerweRTV 2021.