Coronasteungelden voor dagje uit met scootmobiel

0
414

PAPENDRECHT – Scootmobielclub De Vrijbuiters ging eind augustus een dagje op safari in de Beekse Bergen. De scootmobielen werden vervoerd in een aparte vrachtauto. Het dagje uit werd mogelijk gemaakt door coronasteun van de gemeente. In het park van Beekse Bergen kregen de deelnemers een rondleiding van een ranger. ’s Middags konden de deelnemers vrij rond rijden met hun scootmobiel. Een deelnemer vertelt: “De deelnemers genoten erg van het dagje in Beekse Bergen, want het was mooi weer en er was veel te zien.”

De scootmobielclub maakt 4 à 5 keer per jaar een tocht. Door corona viel het niet mee om elkaar te blijven ontmoeten. Om dit soort clubs te helpen, zet de gemeente coronasteungelden in. Dit is geld dat de gemeente eenmalig heeft ontvangen van het Rijk om de samenleving een duwtje in de rug te geven na een moeilijk jaar.

Verbinding
Corine Verver (wethouder participatie): ‘De coronasteun wordt onder andere ingezet voor het stimuleren en ondersteunen van buurthuizen in Papendrecht, oftewel ontmoetingen tussen mensen. De activiteiten van scootmobielclub De Vrijbuiters vallen daar dus ook onder. Ik ben blij te horen dat de club zo’n leuke dag heeft beleefd. Dat is precies waar we na al die tijd behoefte aan hebben: gezelligheid en verbinding met de mensen om je heen.’

Aanvragen kan nog steeds
Vanuit het coronafonds is er in totaal 40.000 euro beschikbaar voor het stimuleren en ondersteunen van buurthuis(-functies). Er kan een maximumbedrag van 3.000 euro per buurthuisfunctie worden aangevraagd voor het organiseren van activiteiten die gericht zijn op ontmoeting (vanzelfsprekend binnen de mogelijkheden van de RIVMmaatregelen). Wethouder Corine Verver: ‘Misschien zijn er wel buurthuisfuncties die nu nog niet in beeld zijn bij de gemeente. Die roep ik op om zich vooral bij ons te melden.’

Kijk voor meer informatie en het aanvraagformulier op www.papendrecht.nl. Wie geïnteresseerd is in deelname aan een scootmobieltocht, kan contact opnemen via scootmobieldevrijbuiters@gmail.com