Kandidaten gezocht voor Jeugdlintje Papendrecht

0
402

PAPENDRECHT – Met de uitreiking van een jeugdlintje wil de gemeente de jeugd van Papendrecht in het zonnetje zetten. In 2011 werd deze voor de laatste keer uitgereikt. Dit jaar gaat de gemeente weer een jeugdlintje uitreiken en men is daarom op zoek naar kandidaten.

Het lintje is voor jongeren van 6 tot en met 23 jaar die het afgelopen jaar iets bijzonders hebben gedaan voor anderen of voor de gemeente. Hiermee willen we deze jonge inwoners bedanken voor hun inzet. Het is ook bedoeld als aanmoediging voor henzelf en anderen om door te gaan met het goede werk. Jongeren kunnen ook als groep een lintje krijgen. De uitreiking van het Papendrechtse jeugdlintje gebeurt op 20 november 2021. (Internationale Dag voor de Rechten van het Kind).

Wie kan een jeugdlintje ontvangen?
Alle Papendrechtse jongeren van 6 tot en met 23 jaar die iets goed doen kunnen een Jeugdlintje verdienen. Iedereen kan een jongere voorstellen. Bijvoorbeeld voor:
– het helpen van de ander zoals (corona)vrijwilligerswerk of een project voor ontwikkelingshulp.
– het bespreekbaar maken van belangrijke onderwerpen zoals zinloos geweld, roken, drugs, racisme, pesten en alcohol.
– het bedenken en uitvoeren van een goed idee, zoals een inzamelingsactie voor een goed doel of schoonmaken van de buurt.
– een bijzondere prestatie op het gebied van sport of cultuur.

Wie kan een jongere voorstellen?
Iedereen kan een jongere voorstellen voor een jeugdlintje. Leg goed uit waarom u vindt dat een jongere dit verdient. Voor een nominatie zijn 2 referenties nodig. Dat zijn mensen die het voorstel steunen en die ouder zijn dan 18 jaar.

U kunt tot vrijdag 15 oktober 2021 het jeugdlintje aanvragen via het aanmeldingsformulier, of neem contact op met mevrouw S. Petersen, telefoonnummer (078) 770 62 09 / 06-12647599, mail: s.petersen@papendrecht.nl.

Bron: gemeente Papendrecht