VU biedt cursus klein vaarbewijs aan

0
848

PAPENDRECHT – Vanaf maandagavond 27 september kan men bij Volksuniversiteit Papendrecht terecht voor een 4 lessen tellende cursus Klein Vaarbewijs 1.

Vaarbewijs 1 is vereist om met een vaarbewijs plichtig schip op rivieren, kanalen en kleine meren te varen. Het is verplicht voor alle plezier-, zeil- en motorjachten vanaf 15 meter, maar ook voor jetski’s, waterscooters, rubberboten en motorboten die harder kunnen dan 20 km/uur. Een opblaasbare boot met een buitenboordmotor van meer dan 7 pk kan dat al gauw…

De minimum leeftijd voor het Vaarbewijs is 18 jaar. Het is wel mogelijk om onder de 18 jaar vast examen te doen. Het examen staat apart van deze cursus, de kosten hiervoor zijn dan ook niet inbegrepen. Het boek kan bij de docent aangeschaft worden.

De kosten van de 4 lessen bedragen 86,50 euro. Inschrijven kan via www.vupapendendrecht.nl of door te bellen naar 078-6154764.