Huis Van Gijn rondleiding voor blinden en slechtzienden

0
459

DORDRECHT – Blinden en slechtzienden kunnen binnenkort een rondleiding volgen in museum Huis Van Gijn, in Dordrecht. Deze activiteit is zo gemaakt dat verschillende zintuigen geprikkeld worden. Zaterdag 11 september start de eerste rondleiding Huis Van Gijn op gevoel. In Huis Van Gijn op gevoel komt het huis tot leven door middel van geuren, voorwerpen, geluiden en verhalen. Samen met een rondleider bezoek je in een kleine groep verschillende kamers met ieder hun eigen sfeer.

In Huis van Gijn ga je op bezoek in de 19de eeuw. Je hoort de bel voor de bediening, je ruikt de specerijen in de keuken, je voelt de luxe stof van de avondjurk van de vrouw des huizes. Loop door de marmeren gang naar de eetkamer met decoratieve houten wandbekleding, ervaar de ruimte van de grote ontvangstzaal en sta zelf achter het keukenfornuis. Een bezoek aan Huis Van Gijn stelt je zintuigen op scherp.

‘Wij willen dat onze musea uiteindelijk voor iedereen toegankelijk zijn. Daar werken we aan onder de noemer Iedereen doet mee. Eind 2018 zijn we in het Dordrechts Museum gestart met rondleidingen voor mensen met dementie en hun dierbaren. De rondleidingen voor blinden en slechtzienden in Huis Van Gijn zijn voor ons een logische volgende ontwikkeling in het Iedereen doet mee programma.’, zegt Marianne Verhoork, educator bij Huis Van Gijn en het Dordrechts Museum.

De rondleiding is ontwikkeld in samenwerking met Stichting Kubes – kunst en cultuur voor blinden en slechtzienden.

De eerste twee rondleidingen zijn op:
Zaterdag 11 september van 14:30 – 16:00 uur
Zaterdag 13 november van 14:30 – 16:00 uur
Hulphonden voorzien van een tuigje zijn welkom in het museum.
Tickets zijn € 10 per persoon. Dit is inclusief entree en koffie of thee. Begeleiders hebben ook een kaartje nodig.

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De Museumkaart is niet geldig in combinatie met deze rondleiding. Reserveer vooraf via www.huisvangijn.nl/activiteiten