Open Huis Proeverij in Papendrecht

0
712

Foto: aangeleverd

PAPENDRECHT – Op 10 en 11 september vindt de Proeverij plaats. Dit is een kans om bij meer dan 30 maatschappelijke organisaties in Papendrecht een kijkje te nemen. Te proeven van het activiteitenaanbod en kennis te maken met medewerkers en vrijwilligers.

Programma
Bij Atletiekvereniging Passaat is er voor alle leeftijden, informatie over atletiek. Men kan ‘proeven’ tijdens de clinics en zelf ervaren hoe leuk het is om te sporten. Gymnastiekvereniging Olympia geeft gratis proeflessen ouder-kindgym, ritmische gymnastiek en turnen. Bij Vluchtelingenwerk Papendrecht zorgen nieuwkomers in onze gemeente voor lekkere hapjes. Ze vertellen hoe ze geholpen zijn door vrijwilligers van Vluchtelingenwerk. Bij Gemiva op locatie Fideel, de sociale wijkwinkel van Papendrecht, mag men meedoen met een creatieve workshop. De ZAPpers zijn aanwezig in kinderboerderij Papenhoeve en vertellen over basisscholen die gaan ZAPpen en de Plastic Soup Foundation. Bij de Heerlijkheid is er een bijenroute door de boomgaard om daarna te genieten van een drankje op het boomgaardterras.
Dit is maar een kleine greep uit het aanbod op 10 en 11 september.

Drie routes
Er zijn drie verschillende routes; de Cultuur- & Natuurroute, de Zorg- en Welzijnsroute en ‘De leukste Ouder & Kind route. Op de routekaarten is vermeld op welke data en tijden de locaties open zijn en wat er te beleven valt. De routekaarten zijn te downloaden van de site van Vrijwilligerspunt Papendrecht en af te halen aan de balie van Sterk Papendrecht, Veerweg 127 in Papendrecht.

Een lekker programma
Inwoners van Papendrecht zijn van harte uitgenodigd om een kijkje achter de schermen te nemen en te ‘proeven’ van het activiteitenaanbod. Overal wacht een hartelijke ontvangst en speciale acties. Op de meeste locaties zijn demonstraties en traktaties, dus smullen maar! Nieuwsgierig geworden? Kijk snel op de routekaarten wat er te wachten staat.

Wil je meer informatie neem dan contact op met het Vrijwilligerspunt.
Kijk op: www.vrijwilligerspuntpapendrecht.nl e-mailadres: vrijwilligerspunt@sterkpapendrecht.nl, telefoon 078-6154741.