Sportieve start voor ruim 400 brugklassers van De Lage Waard

0
507

Foto: aangeleverd

PAPENDRECHT – Afgelopen week startten er ruim 400 nieuwe brugklasleerlingen op De Lage Waard. Voor brugklassers is de eerste week op een nieuwe school bomvol nieuwe indrukken. Kennismaken met klasgenoten en docenten.

Informatie krijgen over de lessen, het rooster, de cijfers, het huiswerk. Wennen aan nieuwe schoolregels. Je weg weten te vinden in een gebouw dat vaak zoveel groter is dan je basisschool. Het is niet verwonderlijk dat aan het eind van de week bij veel bruggers het hoofd helemaal omloopt. De eerste schoolweek werd donderdag en vrijdag daarom afgesloten met een dynamische sport- en spelochtend.

De laatste vakantieweken waren niet erg zomers, maar eind vorige week schoot de temperatuur tot ieders vreugde omhoog en liet ook het zonnetje zich weer volop zien. Op één veld van de locatie havo/vwo aan Vijzellaan was een mooie mix aan sportonderdelen uitgezet. Het andere veld werd gedomineerd door imposante luchtkussens. Begeleid door hun even enthousiaste mentoren en bovenbouwleerlingen beklommen de leerlingen fanatiek de twistladder en zetten ze alles op alles om bij de slingerbal hun tegenstanders letterlijk uit het veld te slaan. Ook schoten ze vol precisie naar het enorme voetbaldartboard, om daarna zo snel mogelijk te sprintten over de stormbaan. Gehuld in onhandige rokken vertoonden ze eveneens hun voetbalkunsten. Bij het tropisch aandoende limboën lieten ze zich van hun lenigste kant zien.

Tijdens de sportonderdelen voetballen, korfballen, frisbeeën, volleyballen, trefbal en knotshockey was het vaak flink zweten geblazen. Het ‘appeltje voor de dorst’ dat in de pauze was uitgedeeld, werd dan ook met smaak verorberd. Als afsluiting van de sport- en spelochtend kregen alle leerlingen een verfrissend ijsje wat gezien de hoge temperatuur een welverdiende beloning voor al hun inspanningen was.

Herman Hofman, sectordirecteur van de locatie havo/vwo vertelt enthousiast: “We zijn heel blij met zoveel nieuwe brugklasleerlingen. Het was een bijzonder jaar door corona. Vooral voor deze nieuwe brugklasleerlingen die een keuze voor een middelbare school moesten maken, zonder dat ze de school konden bezoeken. Het was daarom extra feestelijk om met onze nieuwe brugklassers zo te starten!”