Papendrecht bekert verder

0
433

OOSTERHOUT/PAPENDRECHT – VV Papendrecht heeft TSC uit Oosterhout een lesje geleerd in een wedstrijd waarin de thuisploeg het onderspit dolf. De eindstand was 2-3.

Makkelijk ging het niet voor de Papendrechters. TSC begon voortvarend en het was al binnen 5 minuten 1-0. Na een half uur spelen maakte TSC de 2-0. Met deze stand werd het rust, na ook nog een gele kaart voor een speler van TSC.

Vooral het agressievere spel van de tegenstander gaf hierbij de doorslag. Kansen waren er zelfs voor TSC om de score verder op te voeren, maar Papendrecht-doelman Roy Rijntjes vond twee tegendoelpunten voldoende en bleef bekwaam meester van de situaties. Papendrecht kreeg halverwege de eerste helft de enige opgelegde kans maar Jim Ruiz stuitte op de Oosterhoutse doelman.

De tweede helft liet een compleet ander beeld zien. Met name de inbreng van George Tomas de Brito op het middenveld bracht meer structuur in het spel van Papendrecht. In de 51 minuut kreeg TSC weliswaar nog een goede kans op 3-0, maar daarna was het afgelopen met de thuisclub en begonnen de krachten aardig af te nemen bij de gastheren. Papendrecht kreeg steeds meer greep op de wedstrijd en met name het tandem Job van der Werff en Jarden van Ek op de linkerflank bleek een geolied koppel dat voortdurend gevaar stichtte. In de 68e minuut had dit voor het eerst resultaat. Een voorzet van Jarden van Ek werd binnengegleden door Cerezo Drenthe. Twee minuten later was het Job van der Werff die goed doorging tot de achterlijn en deze keer was het Xavier Leenheer die zijn voorzet verzilverde.

Toch duurde het tot de 89e minuut voordat Papendrecht de moegestreden tegenstander op de knieën kreeg. Wederom Job van der Werff denderde op links door. Hij besloot ditmaal zelf het heft in handen te nemen en scoorde in de korte hoek om daarmee zijn goede optreden extra glans te geven.

Zaterdag is de laatste poulewedstrijd en komt LRC Leerdam naar het Slobbengors. Een goede generale repetitie voor de start van de competitie.