Gebruik van de CoronaCheck voor evenementen

0
540

REGIO – Wanneer men naar een evenement of activiteit in Nederland wilt, is het volgende belangrijk. Het gaat dan om een festival, cultureel uitje of sportactiviteit.

De eigenaar of organisator kan aan mensen vragen om een coronatoegangsbewijs: een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat men hersteld isvan corona. Met de CoronaCheck kan men deze coronabewijzen laten zien.

Men kan op 3 manieren een coronatoegangsbewijs krijgen.

Vaccinatiebewijs:
Volledige coronavaccinatie. Met een Europees goedgekeurd vaccin. In Nederland is een vaccinatie meestal geldig vanaf 14 dagen nadat men volledig is gevaccineerd. Wanneer men op of na 14 augustus 2021 met Janssen is geprikt, dan is de vaccinatie in Nederland na 28 dagen geldig. Meestal kan de CoronaCheck het vaccinatiebewijs automatisch ophalen uit de systemen van RIVM of GGD.

Herstelbewijs
Bewijs positieve coronatest van minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen geleden.

Testbewijs
Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor de activiteit.

Voor meer uitgebreide informatie kijk op rijksoverheid.nl.