Werkbank en Unique geven training tot ‘werkmaatje’

0
457

DRECHSTEDEN – Mensen die op zoek zijn naar werk, kunnen terecht bij de Werkbank Drechtsteden voor advies en een steuntje in de rug. De Werkbank organiseert tezamen met Unique Nederland een training waarbij vrijwilligers worden opgeleid tot ‘werkmaatje’. Deze samenwerking is tot stand gekomen door Stichting Maatschappelijk Betrokken Ondernemen te Dordrecht.

Een werkmaatje biedt ondersteuning aan iemand voor wie het lastig is om passend werk te vinden of om op een succesvolle manier de weg te vinden in een nieuwe baan. Een werkmaatje biedt een luisterend oor, zoekt mee naar oplossingen voor belemmeringen en neemt de ander bij de hand bij het zoeken naar mogelijkheden om een passende werkplek te vinden. Ook biedt een werkmaatje ondersteuning als het qua vaardigheden zoals taalgebruik en computervaardigheden even lastig is en kijkt mee als er wat steun nodig is om in een nieuwe baan de weg te vinden. Een maatje is zo van onschatbare waarde en kan daadwerkelijk het verschil maken in iemands leven. Tijdens de training kunnen werkmaatjes ook hun eigen talenten (her)ontdekken en leren deze optimaal te benutten voor het eigen welzijn en dat van anderen.

De training omvat 6 dagdelen en wordt gegeven door een ervaren coach/trainer van Unique. De training vindt plaats bij Werkbank Drechtsteden in Papendrecht, start in oktober 2021 en wordt kosteloos aangeboden. Meer informatie is te vinden op www.werkbankdrechtsteden.nl en op te vragen via info@werkbankdrechtsteden.nl.

Wie geïnteresseerd is of meer informatie wil, kan De Werkbank bezoeken aan de Kattestaart 2 in Papendrecht (1e etage). Het werkcafé is elke donderdagmiddag geopend, van 13.00 tot 16.00 uur (zonder afspraak).