Gemeente vervangt asfalt Pieter Zeemanlaan

0
461

PAPENDRECHT – De gemeente gaat in de periode van 20 september tot en met 8 oktober het asfalt vervangen van de Pieter Zeemanlaan. Onderhoud aan het asfalt is noodzakelijk omdat dit niet meer voldoet aan de gewenste kwaliteit. Door vervanging van de asfaltlaag gaan de rijbanen weer voor langere periode mee. Ter verbetering van de verkeersveiligheid worden gelijktijdig aanpassingen in de inrichting aangebracht.

Hoe komt de nieuwe inrichting eruit te zien?
In de gehele Pieter Zeemanlaan worden rode fietssuggestiestroken op de bestaande rijbaan aangebracht. Daarbij wordt het vrij liggende fietspad vanuit de Kamerlingh Onneslaan verder aangelegd tot voorbij de buitenbocht in de Pieter Zeemanlaan (werkvak A). De bestaande parkeerplaatsen en het trottoir direct voor de woningen in de Pieter Zeemanlaan worden niet aangepast.

Wanneer worden de werkzaamheden uitgevoerd?
De werkzaamheden worden uitgevoerd door KWS Infra B.V. en vinden plaats op de volgende data:
– Werkvak A: ma. 20 september t/m vr. 8 oktober
(inclusief de nacht van do. 7 op vr. 8 oktober);
– Werkvak B: do. 7 t/m vr. 8 oktober (inclusief de nacht).
Uiteraard is dit afhankelijk van onder andere de weersomstandigheden.

De oostelijk gelegen woonwijk vanaf de Pieter Zeemanlaan heeft maar één ontsluiting via de Pieter Zeemanlaan. Om deze reden is het noodzakelijk dat de asfaltwerkzaamheden in de nacht van do. 7 op vr. 8 oktober (van 19:00 tot ca. 6:00 uur) worden uitgevoerd. Hierdoor is de ontsluiting van de woonwijk overdag weer toegankelijk.

Meer informatie: www.papendrecht.nl