330 nieuwe coronabesmettingen in de regio, 3 sterfgevallen

0
659

REGIO – Het RIVM meldt zaterdag 18 september 330 nieuwe coronabesmettingen in de regio. Dat zijn er minder dan vrijdag, toen 395 nieuwe besmettingen werden gemeld. Donderdag meldde het RIVM 251 nieuwe besmettingen, woensdag 353. Het zevendaagse gemiddelde is inmiddels gedaald naar 301.

In Papendrecht zijn er 6 nieuwe coronabesmettingen geconstateerd, dat brengt het op een totaal van 4017 besmettingen sinds het begin van de coronacrisis. Voor een overzicht van de coronabesmettingen per gemeente, klik hier.

Sinds vrijdag 17 september meldt het RIVM drie nieuwe sterfgevallen. Het gaat om twee inwoners van Dordrecht en een inwoner van Vlaardingen. Daarnaast zijn drie regiogenoten opgenomen in het ziekenhuis: één uit Hellevoetsluis, één uit Nissewaard en één uit Rotterdam.

Landelijke cijfers
Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur zaterdagmorgen 2051 nieuwe positieve tests gemeld. Dat zijn er 97 minder dan gisteren.

Gemiddeld daalt het aantal positieve coronatests ook: in de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 2077 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is 14 procent minder dan de zeven dagen daarvoor.

In de ziekenhuizen nam de bezetting af. Er liggen nu 551 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 566), van wie 192 op de IC (gisteren: 194), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Bij het RIVM werden vier overleden covid-patiënten gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld zes doden per dag, tegen vijf doden per dag een week eerder.

Bron: Mediapartner Rijnmond.nl