Papendrecht verliest bekerwedstrijd

0
707

Foto en tekst: Edwin Schreurs

PAPENDRECHT – Papendrecht, dat zich vorige week al geplaatst had voor de volgende bekerronde, heeft de laatste poulewedstrijd voor de districtsbeker met 0-1 verloren van LRC Leerdam. In een matige pot voetbal was in de eerste helft vooral LRC aan de bal. Papendrecht was zeer slordig. Veel verkeerde passes en slechte aannames zorgden ervoor dat LRC kon overheersen.

Ondanks het vele balbezit van LRC creëerden de gasten geen enkele kans in de eerste 45 minuten. Gek genoeg was Papendrecht de ploeg die de kansen kreeg. Het waren de beide J’s aan de linkerkant die voor het gevaar zorgden. Job van der Werff gaf na een een-tweetje met Jarden van Ek vanaf de achterlijn een prima voorzet die net niet door Semih Kaplan kon worden binnengegleden. Niet veel later was het Jarden van Ek, die vanaf de lijn de bal teruglegde op Semih Kaplan die de bal half raakte waarna die voor de voeten kwam van Juninho van Ree, die vervolgens naast schoot.

Na de rust veranderde het spelbeeld niet. Het enige verschil was dat LRC nu wel kansen kreeg. Bij de eerste kans had Roy Rijntjes nog een weerwoord. Bij het schot van Maikel van de Water uit de tweede lijn moest de Papendrecht-goalie echter het onderspit delven. Ondanks het slordige spel van de rood-zwarten kregen ook zij nog de nodige mogelijkheden. De eindpass was echter onvoldoende, zodat grote kansen uitbleven. De laatste minuten werd aanvoerder Nick kamerling nog naar het front gestuurd maar ook het slotoffensief leverde geen doelpunt op.

Volgende week neemt Papendrecht het in de eerste competitiewedstrijd in Hellevoetsluis op tegen Nieuwenhoorn. Een lastige start voor de ploeg van trainer Johan Sturrus.