Week van de Ontmoeting van 30 september tot 7 oktober

0
443

PAPENDRECHT – Sterk Papendrecht organiseert een aantal activiteiten tijdens de Week van de Ontmoeting van 30 september tot en met 7oktober. Het doel hiervan is mensen uit nun isolement te halen.

Eenzaamheid. Een onderwerp dat de afgelopen periode, door de coronacrisis, bij nog meer mensen in het woordenboek voorkwam. De verminderde sociale contacten en angst voor besmetting zorgden ervoor dat meer mensen in een isolement terecht kwamen. Belangrijker dan ooit is het dan ook om aandacht te vragen voor dit onderwerp en mensen aan te moedigen erover te praten en er iets aan te doen. Dit gebeurt tijdens de Week van de Ontmoeting.

Cora Damsteeg, Sterk Papendrecht: ‘De werkgroep ontmoeting vraagt elk jaar aandacht voor dit belangrijke en brede onderwerp tijdens de Week van de Ontmoeting. De werkgroep, een vertegenwoordiging van maatschappelijke organisaties en de gemeente in Papendrecht, heeft als doel goede ideeën te bedenken of op te halen uit de samenleving over hoe we eenzaamheid kunnen verminderen. Maar ook hoe we eenzame mensen in onze gemeente kunnen steunen en betrekken. En ook dit jaar zijn er weer leuke initiatieven uit ontstaan, waarbij verbinding en ontmoeting centraal staan.’

Tijdens de Week van de Ontmoeting kunnen inwoners van Papendrecht deze initiatieven bezoeken, die uiteenlopen van een lunch op de kinderboerderij tot aan een ontbijt in de Sionskerk.

Wethouder Corine Verver: ‘Ik ben trots op al deze initiatieven die in de Week van de Ontmoeting zijn georganiseerd. Dit laat de grote betrokkenheid zien van inwoners en ondernemers van Papendrecht. Veel van deze initiatieven zijn het hele jaar door te bezoeken. Dit laat zien dat we naar elkaar omzien. Papendrecht is een hechte gemeenschap.’

Op www.sterkpapendrecht.nl/weekvandeontmoeting staat een overzicht van alle activiteiten.