Verkeersveiligheid

0
391

REGIO – Iedereen heeft er wel eens mee te maken gehad. Verkeersveiligheid. Een klein ongeluk, een groot ongeluk. Voor velen iets dat nooit wordt vergeten. Door het ongeluk, de mogelijke schade, maar ook door de emotionele effecten.

De Fietsersbond is daarom al jaren bezig om die verkeersveiligheid te verbeteren. In deze periode wordt dat gedaan door in veel gemeenten in de Drechtsteden een fiets-apk te verzorgen. Inmiddels zijn er sinds 1998 meer dan 100 keer zulke acties, met behulp van vrijwilligers, verzorgd. Die ervaring heeft geleidelijk een goed inzicht gegeven in alles wat iedereen zelf kan doen, om fietsen veilig te maken. Veiliger en leuker.

De Fietsersbond heeft RTV Dordrecht gevraagd een aantal korte films te maken over verkeersveiligheid. Daarbij is ook contact gelegd met David Klein van het improvisatietheater Fijn Dank U Wel uit Dordrecht. Deze films vestigen op een leuke manier de aandacht op alles wat iedereen zelf kan doen. In de films laten jongeren zien wat er allemaal zelf kan worden gedaan. Deze filmpjes komen na de première in de Movies op 29 september beschikbaar voor vertoning op basis- en middelbare scholen.

Na afloop van de première wordt de film Why We Cycle getoond. Deze film, die inmiddels in 15 talen is vertaald, laat zien hoe we in Nederland fietsen. Hoeveel we in Nederland aan die fiets te danken hebben.
Wil je bij de première aanwezig zijn op woensdag 29 september vanaf 19.15? Dat kan (zelfs gratis).
Daarvoor is het nodig om je vooraf aan te melden op de site van de Fietsersbond Drechtsteden. Klik hier.